Броеница 108 зърна от естествени камъни

Код: M101-2 | Категория:

42.00 лв.

В наличност

Броеница от 108 зърна от естествени камъни – мала с Брахма възли

Планински кристал,  аметист, черен оникс, бял халцедон, прасковен опал, родохрозит – 6 мм

Планинският кристал е майстор лечител и може да се използва при всякакви условия. Подсилва имунната система и балансира и пречиства тялото, подобрява мисловния процес и води към позитивизъм и хармония.

В миналото е използван като амулет против черна магия.

Аметист e кварц (силициев окис).  Аметистът е с виолетов цвят с различен интензитет и понякога с розов или червеникав оттенък, като разновидност на кварца и най-ценният от кварцовата група.

Аметистът е любимият камък на църковните служители, украсявали с него икони, олтари, кръстове. При посвещението в кардинал се връчвал пръстен с аметист, откъдето в католическите страни този камък се  нарича епископски.

В Русия го наричат архиерейски. В средните векове са го наричали апостолски камък.

Аметистът винаги се е считал за един от най-могъщите талисмани.  Камък на духовността. Камък против опиянение. През всичките векове аметиста се е считал за мощен пазител от зла съдба.

Оникс –  подобно на ахата е камък-пазач. За него се вярва че предпазва своя собственик от негативно енергийно въздействие. Също така се смята, че трябва да се пречиства редовно.

В старата европейска традиция ониксът е считан за камък на вождовете, даващ жизнена сила, власт и могъщество. Във Франция смятали, че оникс може да открие само човек, който е с чисто сърце и безгрешен в мислите си.

Има поверие, че ониксът избавя човека от леност и хронична умора, а обеци с оникс правят жените весели и предприемчиви. Индийската астрология приема оникса като камък, който е полезен за всички, тъй като концентрира биоенергията и гони болестите.

Ониксът е вид халцедон – микрокристален кварц. Близък е до ахата, с изключение на това, че ивиците му са по-скоро прави, отколкото извити.
Ониксът бил любим камък на древните гърци и римляни. Те смятали, че събужда чувството за достойнство. Води към смели начинания. Повишава печалбата. Спомага за постигане на дружеско щастие.Спасява от магии, от прекомерен любовен плам, от беди и опасности. Противодейства на уроки.

Ръчно изработена от Happylolly
Можем да изработим и броеница от камъни по ваш избор.

Имайте предвид, че всеки камък е уникален и е вероятно да има разлики със снимката.

Тегло 0.5 кг

Свързани продукти