Глюкозамин и МСМ за болки в ставите

Код: D100 | Категория:

36.00 лв.

В наличност

Комплекс с глюкозамин, босвелия (индийски тамян) и МSМ

Подпомага състоянието на ставите, сухожилията и костите. Комплексът на Теранова за подпомагане на ставите е специално разработен за активни хора и такива с оплаквания. Спомага за поддържане гъвкавостта на ставите, а активните му съставки като смола от индийски тамян, листа от коприва, куркума и джинджифил осигуряват помощ за поддържане на нормалното функциониране на костите, кожата и ноктите, очите, кръвоносните съдове и сърдечната дейност.

Изцяло растителен продукт.

Употреба: 1-2 капсули на ден с храна, за възрастни. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Две растителни капсули съдържат: глюкозамин (като HCl (хидрохлорид) – веган източник) 500 mg, комплекс „Magnifood” 420mg
осигуряващ: босвелия смола (Boswellia serata) 150mg, коприва листа (Urtica dioica) свежо замразени и изсушени 100mg, куркума корен (Curcuma longa)* свежо замразен и изсушен 75mg, джинджифил корен (Zingiber officinale)* свежо замразен и изсушен 50mg, целина стъбло и листа (Apium graveolens)* свежо замразени и изсушени 25mg, стабилизирани оризови трици (Oryza sativa) 20mg; Растителна капсула 236mg;  MSM (като метилсулфонил метан) 100mg, витамин C (като калциево-магнезиев аскорбат) – 50mg / 63% от препоръчителната дневна доза; молибден (като натриев молибдат) 50µg / 100%, селен (като селенометионин) 50µg / 91%, манган (като манганов бисглицинат) 1.5mg / 75%.

MSM е съкращение за метил-сулфонил-метан – органично сярно съединение, което се среща естествено в малки количества в лененото семе, лука, чесъна, ядките и много други храни. Това е концентриран хранителен източник на сяра под формата на  прахообразно вещество с бял цвят и леко горчив вкус. Използва се като хранителна добавка за подобряване на състоянието на кожата, косата, ноктите, ставите и костите.

MSM произлиза от океаните, където микроскопичният планктон освобождава серни съединения в морската вода, които бързо се превръщат в DMS – летливо сярно съединение, което се връща в атмосферата. В това временно, газообразно състояние DMS реагира с озона и ултравиолетовите слънчеви лъчи и се образува DMSO и DMSO2, известен като MSM. След това MSM пада на земята с дъжда, където се улавя и се концентрира в растенията. Въпреки че MSM е в изобилие в природата, дори и най-богатите природни източници осигуряват MSM в количества само няколко части на милион.

Смола от индийски тамян (босвелия) – Изследванията показват, че съединенията, открити в тази билка могат да подпомогнат организма за по-адекватен възпалителен и циркулаторен отговор в ставната тъкан.

Без пълнители, спойващи вещества и други носители.

50 капсули

Тегло0.150 кг

Свързани продукти