Мала 108 зърна от минерали

Код: M101-2-1 | Категория:

59.00 лв.

В наличност

Броеница от 108 зърна от естествени камъни – мала, нанизана с Брахма възли

Планински кристал,  аметист, Косите на Венера, лилав турмалин и мукаит- 6 мм

Планински кристал – кристалът е считан за най-мощния камък на планетата. Планинският кристал е майстор лечител и може да се използва при всякакви условия. Подсилва имунната система и балансира и пречиства тялото, подобрява мисловния процес и води към позитивизъм и хармония.

Аметистразновидност на кварца (силициев окис).  Аметистът е с виолетов цвят с различен интензитет и понякога с розов или червеникав оттенък, като разновидност на кварца и най-ценният от кварцовата група.

В Русия го наричат архиерейски. В средните векове са го наричали апостолски камък.

Аметистът винаги се е считал за един от най-могъщите талисмани.  Камък на духовността. Камък против опиянение. През всичките векове аметиста се е считал за мощен пазител от зла съдба. В древността от аметист са правили купи и чаши.

Лилавият турмалин е разновидност на естествения турмалин – полускъпоценен камък, който можем да наречем калейдоскоп от цветове. Той има уникалното свойство да излъчва инфрачервени лъчи. Може да генерира магнитно поле и да балансира биотока в организма.

Мукаит, наричан понякога и мукит, е вид яспис от Западна Австралия. Характерни за за него са комбинациите от цветове –  жълто, виолетово, розово, червено-кафяво и понякога сиво. В ярките цветови комбинации присъстват и дентритни образувания в черно.

Както и другите ясписи, мукаитът е солиден, земен, даващ стабилност, укрепващ, внушаващ спокойствие камък.

Ръчно изработена от Happylolly
Можем да изработим и броеница от камъни по ваш избор.

Имайте предвид, че всеки камък е уникален и е вероятно да има разлики със снимката.

Тегло0.5 кг

Свързани продукти