Рудракша мала 6 мм 108 нанизани

Код: | Категория:

16.00 лв.

В наличност

2 налични

Мала от рудракша

Броеница, мала от 108 зърна, нанизани, без възли между тях, с голям пискюл – сумеру; памучен конец.

В момента имаме с червен и зелен пискюл.

Рудракша дървото е обект на много древни писмени препратки, духовни митове и легенди. Името „рудракша“ означава сълзите на Рудра, а семената на рудракша отдавна са търсени заради предполагаемите им лечебни и магически свойства. Ботаническата класификация на дървото рудракша е род Eleocarpus, семейство Eleocarpaceae.

Познати са над 300 различни вида рудракша, но от тях само шест са често срещани. Рудракша дървото, или неговата разновидност като по-малки храсти, расте в Тибет, Непал, Индия, Китай, Ява, Австралия, Нова Зеландия, Полинезия и Мавриций.

Рудракша семената заемат уникално място в индуистката Материя Медика. Винаги се е смятало, че притежават свойства, които предотвратяват стареенето, удължават живота и подмладяват човешкия организъм.

Зърната рудракша са признати като антипиретични (свалят повишената телесна температура), антихелминтни (освобождават тялото от червеи) и антипарализиращи. Те помагат на този, който ги носи, да поддържа перфектен баланс между трите жизненоважни доши – кафа, вата и пита.

Happylolly

Nota Bene: Моля забележете, че пискюлът може да е с различен цвят и размер от този на снимката. Както и понякога рудракша мала може да е по-светла или по-тъмна.

Тегло0.25 кг

Свързани продукти